6 Δεκ 2010

Διακοσμείστε με χιονονιφάδες

 english text

Επιτέλους λίγο κρύο! Μετά από ένα ζεστό και υγρό φθινόπωρο και τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου να χτυπάνε θερμοκαρασίες 20 με 25˚C, για πρώτη φορά χτες ένιωσα την ανάγκη να φορέσω ζεστά ρούχα. Όσον αφορά τον καιρό στην Ελλάδα (υποθέτω και αλλού) τα πράγματα δεν είναι ακριβώς φυσιολογικά. Οι χειμώνες μας ήταν συνήθως μαλακοί, τώρα τείνουμε να μην έχουμε καθόλου χειμώνα. Το χιόνι δεν ήταν ποτέ τακτικός επισκέπτης στην Αθήνα, αλλά μια φορά κάθε λίγα χρόνια χιόνιζε και αυτές οι φορές αποτελούν μερικές από τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις μου. Καμιά φορά φοβάμαι ότι τα παιδιά μου δεν θα μάθουν ποτέ τί είναι το χιόνι.
Θέλω λίγο χιόνι παρακαλώ!

Υποψιάζομα σοβαρά ότι η ευχή μου δεν θα εισακουσθεί γι'αυτό θα πρέπει να ικανοποιηθώ φιτάχνοντας μερικές χάρτινες χιονονιφάδες. Τουλάχιστον θα έχω μία γλυκιά, φθηνή και σχετικά εύκολη να φτιαχτεί διακόσμηση για τα Χριστούγεννα. 
Έχω μερικές επιλογές μετά από λίγο ψάξιμο στο internet. 


Αυτή η χάρτινη χιονονιφάδα δεν θα ήταν υπέροχη κρεμασμάνεη από τον πολυέλαιο; 
Το Cut out + keep  έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να την φτιάξετε.


Η Martha Stewart έχει επίσης βήμα βήμα οδηγίες για να φτιάξετε αυτές τις χάρτιινες νιφάδες που θα έδειχναν πολύ όμορφες στο παράθυρό σας.
Ψάχνετε για μια οικονομική διακόσμηση του τραπεζιού; Χρησιμοποιείστε τις νιφάδες που φτιάξατε σαν runner με τον τρόπο που δείχνει το shelterpop :  
Μία άλλη ιδέα είναι να φτιάξετε μία ντελικάτη, αεράτη κουρτίνα σαν αυτή στο  Ohdeedoh
Αν θέλετε να δοκιμάσετε ένα άλλο υλικό εκτός από χαρτί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξυλάκια χειροτεχνίας όπως δείχνει το  Craftynest. (Προσωπικά δεν τα έχω δει εδώ στην Ελλάδα, αν κάποιος από εσάς τα έχει δει ας μας διαφωτίσει, θα κάνετε την ίδια δουλειά με τα ξυλάκια του παγωτού)


ή να φτιάξετε νιφάδες με τους τόνους τα κουμπιά που έχετε μαζέψει ως τώρα ακολουθώντας τα βήματα στο  Shanty2Chic:


Έχετε φιτάξει ποτέ νιφάδες ακολουθώντας μια από τις παραπάνω μεθόδους ή κάποια άλλη? Μπορείτε να μοιραστείτε ένα link στα σχόλια.4 σχόλια:

Asteri (Maria) είπε...

Πολύ καλές οι ιδέες που μας προτείνεις :)
Δνε έχω φτιάξει ποτέ
Καλή εβδομάδα

Tatiana Kontouli είπε...

Καλημέρα!
Εξαιρετικές οι ιδέες με τις χιονο-νιφάδες :)
Σούπερ χειμωνιάτικες και γιορτινές :)

misirlouka είπε...

υπεροχη αναρτηση!!!
Για να δουμε ...θα μεινουμε μονο στις χαρτινες η θα ερθουν και οι αληθινες!!!!!?!!
Καλη εβδομαδα!

Maria Z είπε...

δεν έχω φτιάξει ακόμα αλλά η πρώτη με έχει ξετρελάνει!!! Τρέχω να δω την κατασκευή της!!!! Φιλια