16 Οκτ 2012

Καιρός για λίγη φθινοπωρινή διακόσμηση

english text

Τα πράγματα πηγαίνουν λίγο αργά στο καινούργιο μας σπίτι όσον αφορά την διακόσμηση. Έπρεπε να ασχοληθούμε με πιο πρακτικά ζητήματα όπως η θέρμανση και η στεγανοποίηση της στέγης. Και αφού το βάψιμο και το φτιάξιμο παλιών επίπλων και η επιλογή κάποιων υφασμάτων και κουρτινών καθυστερεί, αποφάσισα να ξεγελάσω τον εαυτό μου παίζοντας με τις λεπτομέρειες. Στην πραγματικότητα αυτό ήταν πάντα το αγαπημένο μου κομμάτι. Αφού αποφασίσεις πού θα μπουν τα έπιπλα (τελειώσαμε νωρίς μ' αυτό), διαλέξεις χρώματα και βάψεις τους τοίχους, αφού αποφασίσεις για κουρτίνες και διακοσμητικά μαξιλάρια έρχεται το ατελείωτο παιχνίδι του στησίματος των διακοσμητικών. Μπορώ να φάω ώρες ομαδοποιώντας αντικείμενα, κάνοντας ένα βήμα πίσω, αλλάζοντας θέση σε κάποιο από αυτά, δοκιμάζοντας καινούργιους συνδυασμούς. Δεν έχω μία ατελείωτη συλλογή από διακοσμητικά αντικείμενα και αυτή η διαδικασία με κάνει να τα βλέπω με καινούργιο μάτι.







Έτσι σκέφτηκα ότι είναι καιρός για λίγη φθινοπωρινή διακόσμηση μέσα στο σπίτι μας. Παρέβλεψα το γεγονός ότι 31°C είναι καλοκαίρι και έφερα λίγο φθινόπωρο πάνω από το τζάκι και στην τραπεζαρία. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι ο κήπος μπορεί να σε προμηθεύσει με υλικά για να φτιάξεις κάτι όμορφο και πώς τα ευρήματα του κήπου, φύλλα, κλαδιά, κουκουνάρια, μπορούν να προσθέσουν υφές και χρώματα στις διακοσμήσεις σου κάνοντάς τες πιο ενδιαφέρουσες. Η ομορφιά είναι κρυμμένη στα απλά και ταπεινά πράγματα.




Υ.Γ. Η φωτογραφική μου έχει χαλάσει και οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί με το (πολύ) παλιό κινητό μου. Είναι βέβαια επεξεργασμένες.

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Είναι υπέροχα!!! Μου αρέσει κι εμένα να διακοσμώ τον χώρο μου, γιατί εκτός από πρακτικός πρέπει να είναι και όμορφος =)
Μου έδωσες μερικές πολύ όμορφες ιδέες. Λάτρεψα τη σύνθεση με το ρολόι, τα κουκουνάρια, την υδρόγειο και τα κάδρα!!

Maro Oikonomou είπε...

Πολύ όμορφες ιδέες! Ειδικά ο δίσκος με τα κεριά είναι φανταστικά φτιαγμένος! Μπράβο και καλή συνέχεα!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Αυτά που βλέπω είναι εκπληκτικής αισθητικής!!! Ακόμη κι από το παλιό κινητο οι φωτό είναι υπέροχες!!

Chryssa είπε...

δεν θα φανταζόμουν οτι οι φωτογραφίες είναι απο κινητό ποτέ! Η διακόσμηση φανταστική κι ας σκάει ο τζίτζικας έξω τι σημασία έχει!Μπράβο!!
xo

Ανώνυμος είπε...

αχ αδελφούλα μου τέλεια τα κάνεις όπως πάντα!

TinaA είπε...

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας!

blogolicious Editoriolista είπε...

Επιτέλους κάποιος να μας βάλει σε φθινοπωρινό mood! Πολύ καλή αισθητική παρέμβαση για να δραστηριοποιηθούμε και οι υπόλοιπες....

___ είπε...

"Η ομορφιά είναι κρυμμένη στα απλά και ταπεινά πράγματα".
Πόσο συμφωνώ!
Καλό υπόλοιπο φθινόπωρο.

Pelagie deParis είπε...

Αυτή η σύνθεση με το ρολόι είναι υπέροχη. Δένουν όλα τόσο όμορφα μεταξύ τους! Και σχηματικά, και χρωματικά. Τέλεια!