15 Μαρ 2008

Ξεχώρισε

Τα τελευταία χρόνια, όταν πηγαίνω για ψώνια, καταλήγω στο ίδιο συμπέρασμα: δεν έχει σημασία σε ποια περιοχή της Αθήνας βρίσκομαι, πέφτω πάνω στα ίδια καταστήματα, που ανήκουν στις ίδιες μάρκες, διεθνείς ή ελληνικές. Έτσι θα αγοράσω το ίδιο φόρεμα ή δώρο, ανεξάρτητα από το αν θα βγω για ψώνια κοντά στο σπίτι μου ή στο κέντρο ή στην άλλη άκρη της πόλης, θα καταλήξω με τα ίδια πράγματα στην τσάντα μου. Υποψιάζομαι όμως ότι το ίδιο θα συνέβαινε ακόμη και αν ταξίδευα σε άλλες Ελληνικές ή Ευρωπαϊκές πόλεις, θα συναντούσα τις ίδιες ταμπέλες μπροστά μου ξανά και ξανά. Φαίνεται τόσο δύσκολο να βρείς πια μικρά μαγαζιά που ανήκουν σε ανθρώπους που πραγματικά αγαπούν τα ρούχα, ή τα αξεσουάρ ή τα πράγματα για το σπίτι, και δεν τα αντιμετωπίζουν απλώς σαν επιχειρήσεις αλλά προσπαθούν να τα κάνουν να ξεχωρίσουν, ψάχνοντας για εξαιρετικά προϊόντα και τολμώντας να κινηθούν έξω από τα μαζικά ρεύματα. Προσωπικά ακόμη ψάχνω γι αυτό το μαγαζί τουλάχιστον όσον αφορά τα ρούχα (για τα κοσμήματα έχω κάποια υπόψη μου). Δε λέω πως δεν υπάρχουν, αλλά σίγουρα είναι πολύ σπάνια πια. Προφανώς έδεν άντεξαν τον ανταγωνισμό και τους καταβρόχθισαν οι μεγάλες εταιρείες. Και τί πρέπει να κάνει ένα κορίτσι που θέλει να δείξει διαφορετικό από το πλήθος; Να σερφάρει στο ίντερνετ ψάχνοντας για όμορφα, χειροποίητα πράγματα φτιαγμένα από ανεξάρτητους ταλαντούχους δημιουργούς που απλώς δεν μπορούν να παράγουν περισσότερα από ορισμένα κομμάτια και βάζουν σε αυτά όλη τους τη δημιουργικότητα. Και μπορεί να ξεκινήσει από το Etsy όπου θα βρει θησαυρούς. Ρίξε μια ματιά:




























3 σχόλια:

ingermaaike είπε...

Yes I too love the fact that on etsy at least you can buy unique things. I make most of my own clothes as none of the big brands cater to my taste.

Star of the East είπε...

I find it difficult to find different things, so I often make cloths myself. I'm lucky that I often travel to Holland and Spain and the textile in Turkey is not bad at all :)

karlita είπε...

I so know the feeling - that's why i love to shop on etsy too!! :):) (and thanks for showing my scarf)