27 Οκτ 2008

Πώς να (ξανα)χρησιμοποιήσετε τα σεμέν

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε τσάντες με σεμέν φυλαγμένα σε κάποια ντουλάπα τα οποία από τη μια αρνούμαστε να εμφανίσουμε σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού μας, από την άλλη λυπόμαστε να πετάξουμε γιατί ξέρουμε ότι είναι φτιαγμένα με αγάπη και κόπο από κάποια γιαγιά ή θεία. Αν αυτή είναι και η δική σας περίπτωση κοιτάξτε τί έχει να προτείνει η Jessica από το Scrumdillydilly για το πώς μπορείτε να τα χρησιμοποίησετε: για να φτιάξετε τσάντες για τη μαναβική, αν και νομίζω ότι παραείναι χαριτωμένες για να περιοριστούν στη μαναβική.











Ορίστε λοιπόν οι οδηγίες για το πώς θα φτιάξετε την τσαντούλα:
Θα χρεαστείτε ένα ωραίο σεμεδάκι, κλωστή, ψαλίδι, καρφίτσες, λίγο ύφασμα, χονδρικά μισό μέτρο επί μισό, ραπτομηχανή, κορδέλα και μία παραμάνα.

Τα σεμέν, ως γνωστόν, βγαίνουν σε πολλά και διάφορα σχήματα και μεγέθη γι'αυτό αρχικά παίξτε λίγο με τα υλικά σας για να αποφασίσετε πώς θα τα ταιριάξετε. Βάλτε κάτω το ύφασμα σας και κόψτε τα πλαϊνά του ώστε το πλάτος του να ταιριάζει με το πλάτος του σεμέν. Κόψτε κατά βούληση την πάνω μεριά ανάλογα με το πόσο βαθιά θέλετε να κάνετε την τσάντα σας.
Κάντε ένα στρίφωμα στην πάνω άκρη του υφάσματος και πατείστε το με καυτό σίδερο. Από εδώ θα περάσει η κορδέλα της τσάντας. Οι αρχάριοι βεβαιωθείτε ότι η άκρη του υφάσματος έχει διπλώσει προς την ανάποδη πλευρά του. Γαζώστε.




Απλώστε το ύφασμα σας σε μία επίπεδη επιφάνεια έτσι ώστε να βλέπετε την καλή του πλευρά και με την άκρη που γαζώσατε προς τα πάνω. Τοπεθετείστε το σεμέν στην κάτω πλευρά έτσι ώστε να υπερκαλύπτει το ύφασμά σας για περίπου 5 εκατοστά. Στερεώστε το με καρφίτσες.
Βάλτε την ραπτομηχανή σας στο ζιγκ ζαγκ σε μέτριο νούμερο, η Jessica το έβαλε στο 3. Πιάστε τα καρφιτσωμένα κομμάτια σας και ράψτε τα. Το σεμέν είναι λίγο ζόρικο και σε ξεγελάει, έτσι παρά τις καρφίτσες μπορεί να γλυστράει. Αν είστε θαρραλέα και έμπειρη ράψτε την περίμετρό του αλλιώς πηγαίνετε ευθεία.




Αφαιρέστε τις καρφίτσες, διπλώστε όλο το κομμάτι στα δύο με το στρίφωμα για την κορδέλα στην πάνω πλευρά και τις δύο καλές πλευρές να εφάπτονται. Καρφιτσώστε την πλαϊνή και την κάτω πλευρά. Ράψτε με ζιγκ ζαγκ την κάτω πλευρά και στην γωνία κάντε καμπύλη ή αν θέλετε ορθή γωνία. Όσο ράβετε στο σεμέν χρησιμοποείτε την ζιγκ ζαγκ ραφή, όταν πατήσετε στο ύφασμα αλλάζετε σε απλό γαζί. Σταματείστε μόλις φτάσετε στο λούκι όπου θα περάσετε την κορδέλα. Βγάζετε από την μηχανή.



Βγάλτε τις καρφίτσες, καθαρίστε με το ψαλίδι τις άκρες αν χρειάζεται και γυρίστε το μέσα έξω. Χρησιμποποιείστε μία παραμάνα για να μπορέσετε να περάσετε την κορδέλα μέσα από το λούκι. Η Jessica έκοψε την κορδέλα όσο η πλευρά της τσάντας επί 3. Κάντε ένα κόμπο.
Η τσαντούλα είναι έτοιμη.

4 σχόλια:

ixela είπε...

Simply adorable... great cute finds!!!

The Downtown Boutique είπε...

What a great idea!!! Thanks for sharing!

faraona είπε...

Ωραια ιδεα Τινα!
Κι εχουμε απ αυτα μπόλικα!
Μας δινεις και πολυ ακριβεις πληροφορειες ραφης παντως ...μπραβο σου χρεισοχερα!

καλο βραδυ

storybeader είπε...

what a cute idea! Thanks for passing it on.