19 Ιαν 2009

Δημιουργική ανακύκλωση

Φαίνεται ότι η ανακύκλωση και η δημιουργικότητα πάνε χέρι χέρι στις μέρες μας. Οι σχεδιαστές εμπνέονται από το γεγονός ότι έχουν ένα φθαρμένο, άχρηστο, έτοιμο να πεταχτεί αντικείμενο που πρέπει να το κάνουν επιθυμητό ξανά.

Η Lori Marsha είναι μία ανεξάρτητη σχεδιάστρια που ζει στην Καλφόρνια, που φτιάχνει μοναδικά ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ. Ότι δημιουργεί εμπεριέχει vintage ή ανακυκλωμένα στοιχεία.




Κι αφού μιλάμε για ρούχα, αν έχετε πάρα πολλά που δεν χρειάζεστε πια να ένας καταπληκτικός τρόπος να τα ξαναχρησιμοποιήσετε: ράψτε τα μαζί και φτιάξτε ένα χαλί. Τον βρήκα στο Ecoble σε μία ανάρτηση σχετικά με ιδέες δημιουργικής ανακύκλωσης.




Και αν θέλετε κι εσείς να δοκιμάσετε λίγη δημιουργική ανακύκλωση, γιατί να μη φτιάξετε μία τσάντα από ένα παλιό πουλόβερ. Στο Whip Up θα βρείτε τις σχετικές, εύκολες οδηγίες.




5 σχόλια:

olivetreegirl είπε...

Έγραψες πάλι! Φανταστικές δημιουργίες, ειδικά το φορεματάκι και οι τσάντες. Για άλλη μια φορά βρίζω που ο ελεύθερός μου χρόνος έχει καταντήσει "είδος προς εξαφάνιση"...

tromaxtaras είπε...

Το φόρεμα είναι ένα ποίημα! Και οι τσάντες, κορυφαία και οικονομική ιδέα για δώρο! Το blog σου είναι υγκλονιστικό! Μπράβο.

Δημιουργία είπε...

Πολυ ομορφες ιδεες, μου αρεσαν πολυ
το χαλι και οι τσαντες.

Tina είπε...

Κι εγώ με το χαλί τρελάθηκα.

creationsbyeve είπε...

To φόρεμα είναι υπέροχο!!! και η ιδέα για το χαλί από παλιά ρούχα φοβερή!!!