16 Μαρ 2010

Ποδήλατα

english text


Κράτησα το παλιό μου σκουριασμένο ποδήλατο στο πίσω μπαλκόνι για τουλάχιστον δύο χρόνια από τη στιγμή που αποφάσισα ότι δεν θα το χρησιμοποιούσα άλλο, τουλάχιστον σαν ποδήλατο. Όλον αυτό τον καιρό προσπαθούσα να βρω έναν τρόπο να το ανακυκλώσω - ξαναχρησιμοποιήσω, μερικώς ή ολόκληρο. Ψάχνοντας στο internet έπεσα πάνω σε διάφορες ιδέες που αφορούσαν κυρίως τις ρόδες, αλλά καμία δεν ταίριαζε στον χώρο μου. Και τότε, όταν πια τα πράγματα έδειχναν πως είχε έρθει η ώρα να χωριστούμε εγώ και το ποδήλατό μου, αφού είχα αποφασίσει να το ανακυκλώσω σαν μέταλλο, μου ήρθε η ιδέα: να το βάψω ένα χρώμα από πάνω μέχρι κάτω. Στην πραγματικότητα αντέγραψα την ιδέα από ένα περιοδικό, δεν θυμάμαι τώρα αν ήταν μόδας ή διακόσμησησης, αλλά είχε κάποια ολοκληρωτικά βαμμένα μονόχρωμα ποδήλατα σαν σκηνικό σε κάποιες φωτογραφίες. Χρειάστηκε μόνο ενάμισι σπρέυ πράσινης μπογιάς.




Νομίζω ότι είναι μια ενδιφέρουσα προσθήκη στο κατά τ' άλλα παραμελημένο, όχι και τόσο πράσινο μπαλκόνι μου. Και αφού δεν έχω και καμιά σπουδαία θέα, προτιμώ να βλέπω το πράσινο ποδήλατό μου που τουλάχιστον μου θυμίζει χαρούμενες, χαλαρές στιγμές.

Φαίνεται όμως πως ένα ποδήλατο μπορεί να είναι πολύ όμορφο και μέσα στο σπίτι, όπως σ'αυτό το νεοϋορκέζικο διαμέρισμα.





μία ρόδα ποδηλάτου μπορεί να μετατραπεί σε ράφι για κατσαρόλες



ή σε ρολόι

 via Cool Buzz


ή ακόμη και σε φωτιστικό

via designspotter


με τη σαμπρέλα μπορείς να φτιάξεις cool κοσμήματα

 




τα γρανάζια του ποδηλάτου μπορούν να γίνουν κηροπήγια

στο Elsewares


και οι ρόδες μπορούν να αντικαταστήσουν τα πόδια για να γίνει ένα πολύ ιδιαίτερο τραπέζι, η αγαπημένη μου πρόταση.



8 σχόλια:

PanicaLab είπε...

Μου αρέσει το πράσινο ποδήλατό σου! Δίνει μια ωραία πινελιά στο μπαλκόνι σου!

creationsbyeve είπε...

πολύ ωραίο έγινε!μπράβο Τίνα!Έχεις πάντα υπέροχες ιδέες και ξετρυπώνεις και τις πιο πρωτότυπες!Η ρόδα σαν ράφι για κατσαρόλες μου άρεσε πολυ΄!

antigoni είπε...

Γεια σου ρε Τίνα!!!! Απίθανο!!!
Great post!!!!

neli είπε...

Πάρα πολύ ωραία ιδέα!!!!
Ώρα να ξεθάψω το δικό μου από την αποθήκη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Ήταν να μη μου δείξεις ανοιχτή πόρτα καλή μου...είναι δυνατόν να μην έρθω; υπέροχο μπλοκόσπιτο, με θέματα δικά μου , αγαπημένα, μόλις ανέβηκα απο το εργαστήρι μου και είμαι ψώφια στη κούραση και θα ξανακατέβω σε λίγο.Καλά βρε παιδάκι μου , το διέλυσες το υπέροχο ποδήλατο, μα οι ιδέες φανταστικές.Υστερώ σε κατασκευαστικες ιδέες μα με συμπληρώνει ο άνδρας μου που κάνει τέτοια.Χάρηκα που σε γνώρισα, σε βάζω στα αγαπημένα μου και θα σε ...κουράσω με τις επισκέψεις μου καλή μου !

TinaA είπε...

Αχτίδα σ'ευχαριστώ, εγώ έχω περάσει παλιότερα από το blog σου, καλώς ήρθες και στο δικό μου. Θα τα ξαναπούμε.

eyecandies είπε...

Καταπληκτικό το πράσινο ποδήλατό σου! Επίσης λατρεύω το τραπέζι με τις ρόδες! Πολύ ωραίο post =)

anthivolon είπε...

Πολύ καλές οι ιδέες σου. Θα σε επισκέπτομαι συχνά. Σε παρακολουθώ και στο etsy. Αλλωστε έχουμε και μια κοινή φίλη την Μαρία Θ.