31 Μαΐ 2010

Χρειάζεστε χρωματική έμπνευση;

english text

Είτε είστε έτοιμοι να αρχίσετε το επόμενο project χειροτεχνίας, είτε φτιάχνετε ένα καινούργιο website,  είτε διακοσμείτε ένα δωμάτιο, είτε σχεδιάζετε τη γαμήλια δεξίωση σας, είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να πάρετε αποφάσεις σχετικά με το χρώμα. Νιώθετε σαν να στέρεψαν οι ιδέες σας ή όσες έχετε αποδεικνύονται μάλλον ανεπιτυχείς; Μην πανικοβάλεστε, τόνοι χρωματικής έμπνευσης σας περιμένουν στο internet.


To   Kuler είναι μία δωρεάν εφαρμογή στο internet που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να παράγετε χρωματικά θέματα για το project σας όποιο κι αν είναι αυτό. Μπορείτε να εξερευνήσετε χιλιάδες χρωματικά θέματα, να φτιάξετε και να δοκιμάσετε τα δικά σας ή να δημιουργήσετε χρωματικά θέματα από μία φωτογραφία.



Έχετε ένα αγαπημένο χρώμα αλλά δεν έχετε ιδέα για το πώς θα έπρεπε να το συνδυάσετε;  Επισκεφτείτε το Color Hunter, γράψτε το όνομα του χρώματος που σας αρέσει και δεκάδες χρωματικές παλέττες που θα περιέχουν αυτό το χρώμα θα εμφανιστούν. Για παράδειγμα, αν βάλετε turquoise, θα πάρετε αυτές

και πολλές ακόμη. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε χρωματικές παλέττες από φωτογραφίες που θα φορτώσετε από τον υπολογιστή σας ή το internet.

To COLOURlovers είναι ένα site φορτωμένο με όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για το χρώμα. Χιλιάδες παλέττες και σχέδια, εργαλεία, οι τάσεις του χρώματος που αφορούν τις χειροποίητες δημιουργίες, τη μόδα, το εσωτερικό του σπιτιού, και ένα blog που προσφέρει πολύ έμπνευση σε όσους χρειάζονται κάτι περισσότερο από απλές παλέττες για να εμπνευστούν.




Αν το να κοιτάτε χρωματικές παλέττες δεν είναι αρκετό για να ανάψει την σπίθα της έμπνευσής σας, είναι πολύ πιθανό ότι μία επίσκεψη σε κάποιο από τα παρακάτω blogs θα το κάνει.
Στο διάσημο decor8 κάτω από την ετικέττα color me pretty θα ανακαλύψετε φωτογραφίες που ξεχειλίζουν από χρώμα και θα κάνουν την καρδιά σας να χτυπήσει.




To Modish από την άλλη χρησιμοποιεί τον τίτλο color me happy  για τις χρωματικές συνθέσεις που δημιουργεί όπου ρούχα, αξεσουάρ και διακοσμητικά αντικείμενα σε ένα ή δύο χρώματα, για παράδειγμα ροδακινί και κρεμ


συνδυάζονται για να σας δώσουν μπόλικη χρωματική έμπνευση.


Το  100 Layer Cake είναι ένα blog για το γάμο, ωστόσο μπορεί να σας δώσει πολλές ιδέες για χρωματικούς συνδυασμούς. Το χρώμα είναι χρώμα, είτε αφορά τον καναπέ και τις κουρτίνες σας, είτε το μαλλί για το επόμενο κασκόλ που θα πλέξετε. Μ'αρέσουν πολύ οι χρωματικές συνθέσεις σ'αυτό το blog.




Και αν ακόμη δεν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε, δοκιμάστε τους πίνακες έμπνευσης







και στο  The Picture Boards Blog


Μην ξεχάσετε να κλικάρετε την ανάρτηση της Ali Edward. Είναι scrapbooker και δίνει μία λίστα από το A ως το Z που αφορά τις πηγές χρωματικής έμπνευσης. Από την τέχνη και τις καραμέλλες ως τα quilts και τον ζωολογικό κήπο, φαίνεται πώς άπειρες ιδέες χρωματικών συνδυασμών βρίσκονται γύρω μας.

2 σχόλια:

creationsbyeve είπε...

υπέροχες παλέτες καιχρωματικές συνθέσεις!και μόνο που τα βλέπω μου φτιάχνει η διάθεση!

antigoni είπε...

super...!!!!!!!!!!!!!!!