8 Ιουν 2010

Φώτα παρακαλώ!

 english text

Τα φωτιστικά που σας δείχνω σήμερα δεν έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους αλλά μου αρέσουν όλα!
Η πρώτη περίπτωση είναι μια -κυριολεκτικά- λαμπρή ιδέα, φώτα φτιαγμένα από παλιές κρυστάλλινες καράφες, αφού τους αφαιρέθηκε ο πάτος. Δείχνουν πανέμορφες πολλές μαζί, το φως λαμπυρίζει καθώς περνάει μέσα από το κρύσταλλο, χαρίζοντας πολυτέλεια και κομψότητα στο δωμάτιο.




Φτιαγμένα από τον διακοσμητή εσωτερικών χώρων Lee Broomer, μέσω του Apartment Therapy.  


Να και μία λάμπα που μοιάζει με βιβλίο, σχεδιασμένη από τις My-Seung Kim και Myung-Seo Kang, την βρήκα στο HomeDosh. Το φως μπορεί να ρυθμιστεί ανοίγοντας το βιβλίο λιγότερο ή περισσότερο.



Το τελευταίο είναι ένα ζευγάρι φωτιστικών φτιαγμένο από καλαπόδια, ατσάλινο σωλήνα και σφαιρικές λάμπες, της Junction Products, μιας εταιρείας που φτιάχνει καταπληκτικά πράγματα από υλικά που οι άλλοι θεωρούν σκουπίδια. Έχω ένα παρόμοιο ζευγάρι καλαπόδια, νομίζω ότι θα μπορούσα να προσπαθήσω να φτιάξω κάτι σαν κι αυτό.


Νομίζω πως και οι τρεις ιδέες είναι πολύ ιδιαίτερες και η προσθήκη μιας από αυτές σε ένα δωμάτιο θα του πρόσθετε αμέσως χαρακτήρα.

4 σχόλια:

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Το βιβλίο φωτιστικό υπέροχο.Ξέρεις όταν ήμουνα στη Σχολή και κάναμε κατασκευέςείχαμε ασχοληθεί με φωτιστικά και σχεδίαση τους.Μου θύμησες ένα φωτιστικό που είχα κάνει με ..σωλήνα ποτίσματος κα είχε γίνει φανταστικό, έψαξα να βρω μια φωτογραφία του μα..μετά απο τόσα χρόνια..άστα να πάνε!

neli είπε...

Οι καραφες μου αρεσαν πολυ!!!!

Lorelai Sebastian είπε...

to teleutaio einai teleio!
polu prototupo!!!!

Unknown είπε...

Ολα είναι πολύ ωραία καθώς επίσης και το blog σου είναι πολύ προσεγμένο γι αυτό μπορείς να περάσεις απο το blog μου να παραλάβεις ένα βραβείο.

Φιλάκια