14 Σεπ 2012

Αντίο παλιό μου σπίτι!

english text

 Όλα είναι καλά στο καινούργιο μας σπίτι και λίγο λίγο συνηθίζουμε στην καινούργια μας ζωή. Ωστόσο υπάρχουν στιγμές που με πιάνει νοσταλγία για το παλιό μας σπίτι και την γειτονιά. Νιώθω την ανάγκη να πω αντίο. Παρ' όλο που δεν μας ανήκε και είχε τα ελαττώματά του, όπως κιτς χρυσές γοργόνες στα πλακάκια του μπάνιου και ένα φρικτό εντοιχισμένο σύνθετο στο σαλόνι, ήταν το σπίτι μας για οκτώ χρόνια. Τα μωρά μας γεννήθηκαν εκεί, έκαναν τα πρώτα τους βήματα εκεί, είπαν τα πρώτα τους λόγια, πήγαν σχολείο για πρώτη φορά, έπαιξαν στην γειτονιά, έκαναν τους πρώτους τους φίλους. Και εμείς ζήσαμε πολύ ωραίες στιγμές εκεί και κάποιες κακές βεβαίως. Θέλω να κρατήσω στην μνήμη μου συναντήσεις και γέλια και γλέντια με φίλους. Ήδη το διαμέρισμα θα είναι πολύ διαφορετικό τώρα αφού καινούργιοι ενοικιαστές έφτασαν τον Αύγουστο, πράγμα που με μελαγχολεί γιατί ακόμη το νιώθω δικό μας, παρόλο που όλα βαίνουν καλώς εδώ. 
Κοιτάζοντας φωτογραφίες του παλιού μας σπιτιού, συνειδητοποιώ πόσο πολύ καιρό παίρνει σε ένα σπίτι να αποκτήσει την τελική του εμφάνιση, αν υποθέσουμε ότι μπορούμε να μιλήσουμε για "τελική εμφάνιση" ενός σπιτιού, και πόσο πράγματα μείνανε ατέλειωτα όσον αφορά την διακόσμηση και την οργάνωση, παρά τα οκτώ χρόνια που ζήσαμε εκεί.

Να λοιπόν ένας φωτογραφικός αποχαιρετισμός στο παλιό σπίτι:






ο καναπές πριν μερικά χρόνια 



και αργότερα με μωρά να χοροπηδάνε πάνω του 



Η μικρή μου συλλογή από vintage νούμερα δεν συμπληρώθηκε (και ναι, το ξέρω, το επτά γέρνει) 



Ούτε τη συλλογή πάνω από τον καναπέ ολοκλήρωσα, έλειπε κάτι από πάνω αριστερά και δεν μπορούσα να αποφασίσω αν θα άφηνα το άδειο πλαίσιο άδειο ή θα έβαζα μέσα κάτι και τί θα ήταν αυτό. 

 


Δεν ήξερα τί ακριβώς να κάνω με τις παλιές καρέκλες μου, άρχισα να αφήνω επάνω περιοδικά και cd και κατέληξαν να είναι έξτρα ράφια.


Μία γωνιά της τραπεζαρίας. Δεν αντικατέστησα ποτέ τον καθρέφτη που ήταν πολύ μικρός για τον τοίχο και ήθελα να βγάλω τα χάρτινα πουλάκια καθώς μου φαινόντουσαν υπερβολικά γλυκά και παιδικά για το σημείο αλλά επειδή τα είχα κολλήσει με blu tack ήμουν σίγουρη ότι θα βρω από κάτω λεκέδες και βαριόμουν πολύ να ξαναβάψω το τοίχο. 

 

Μια γωνιά της κρεβατοκάμαρας. Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία του κρεβατιού και του ουρανού, μετά από οκτώ χρόνια αποφάσισε να καταρρεύσει σχεδόν, ένα βράδυ πριν βγάλω φωτογραφίες όπως σχεδίαζα.



 

Το παιδικό δωμάτιο ήταν πολύ μικρό αλλά έκανα ότι μπορούσα για να γίνει ένα χαρούμενο μέρος.


Αυτό ήταν το πολυαγαπημένο μου, παλιό μου σπίτι, αλλά είναι ώρα να πούμε αντίο και να προχωρήσουμε. Εξάλλου αυτό που έχει σημασία είναι να είσαι με τους αγαπημένους σου. 

Όλα όσα είδατε στις παραπάνω φωτογραφίες μεταφέρθηκαν στο καινούργιο σπίτι όπου πρέπει να κάνουν παρέα με πράγματα που ήδη υπήρχαν εκεί. Πολλά θα αλλάξουν θέση και χρήση, είναι ένα παιχνίδι που μου αρέσει να παίζω γιατί νιώθω ότι γίνονται καινούργια ξανά. Πολλή πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά σίγουρα η αγαπημένη μου.

8 σχόλια:

Xristina @ Dear e-diary είπε...

πολύ γουστόζικο σπίτι... Βάζω στοίχημα ότι το καινούριο θα το απογειώσεις...

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Συμφωνώ, πολυ γουστόζικο! Δες το σαν μια ευκαιρία για νέες εμπνεύσεις. Κι εμείς μετακομισαμε Χίο λόγω δουλειάς του συζύγου κι ακόμα οργανωνόμαστε!

TinaA είπε...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!
Από πείρα πιστεύω ότι η διαδικασία διακόσμησης/οργάνωσης θα κρατήσει χρόνια.

η κυρία Ελευθερία είπε...

..τουλάχιστον όμως αυτή τη φορά είναι το δικό σου σπίτι, και μπορείς να το κάνεις όπως αγαπάς (χωρίς γοργόνες στο μπάνιο). :) Τί να πούμε και εμείς με την ΡΟΖ κουζίνα στο σπίτι που νοικιάζουμε... Για το αποτέλεσμα, παρόλο που σε διαβάζω λίγο καιρό, ναι, φαντάζομαι και εγώ ότι θα το "απογειώσεις". :)

Εγώ προς το παρόν ετοιμάζομαι για redecoration στο νηπιαγωγείο και δεν κρατιέμαι να μου δώσουν τα κλειδιά από την καινούρια μου τάξη, να δω τί μπορώ να κάνω. :)

Άντε και στα δικά μας οι ...άσπιτοι, και καλές εμπνεύσεις να έχουμε όλοι, γενικώς...:)

Taelia88 είπε...

Πολύ όμορφο και παρά τις "ατέλειές" του, είναι γουστόζικο! Τους τοίχους στο δωμάτιο των παιδιών εσύ τους επιμελήθηκες;; Τέλειοι είναι!!! Καλή προσαρμογή λοιπόν, και εύχομαι πολλές όμορφες εικόνες και αναμνήσεις να συντροφεύουν και το καινούριο σας σπίτι!

TinaA είπε...

Πω πω διακόσμηση σε νηπιαγωγείο διαβάζω και μου τρέχουν τα σάλια,τί ωραία!
Χαίρομαι που σας άρεσε το (πάλαι ποτέ)σπίτι μου.
Συνονόματη Τίνα, ναι εγώ είχα ζωγραφίσει τους τοίχους στο παιδικό, αλλά δεν φαίνονται όλοι, σε ένα μελλοντικό ποστ θα τους δείξω μαζί και μερικά άλλα παιδικά που είχα φτιάξει παλιότερα.
Λίγη έμπνευση χωράει παντού και κάνει τα πράγματα καλύτερα!

Joan είπε...

Πολυ ομορφα διακοσμημενο!
κ το καινουργιο ομως δε θα πηγαινει πισω φανταζομαι!!

lolipopfamily είπε...

Με τέτοιο γούστο ανυπομονώ να δω και τις καινούριες σου φωτογραφίες από το νέο σου σπίτι.Καλώς σε βρήκα