8 Φεβ 2013

Φουγάρο: βιομηχανικό στυλ και τέχνη

english text

Για τους αγχωμένους, ζαλισμένους Αθηναίους, το Ναύπλιο είναι πάντα ένας αγαπημένος προορισμός ακόμη και για μια μονοήμερη εκδρομή. Μετά από μόνο μίαμιση ώρα με το αυτοκίνητο, μπορεί κανείς να επισκεφτεί την παλιά πόλη, να περπατήσει δίπλα στην θάλασσα, να απολαύσει την θέα από το κάστρο που κόβει την ανάσα, να πιει τον καφέ του ή να φάει ένα νόστιμο γεύμα και να γυρίσει πίσω στην Αθήνα πριν τα μεσάνυχτα φρέσκος και χαλαρωμένος. Από τον προηγούμενο Οκτώβριο, υπάρχει ένας ακόμη λόγος που κάνει το Ναύπλιο το σωστό μέρος για να επισκεφτείς και αυτός είναι το Φουγάρο .


 

 Το Φουγάρο είναι μία παλιά κονσερβοποιία που έκλεισε τις πόρτες της το 1956 για να τις ξανανοίξει το 2012 σαν ένας τόπος συνάντησης αφιερωμένος στην τέχνη και τη δημιουργικότητα.
Μέσα στα τρία συγκροτήματα πέτρινων κτιρίων και τους μεγάλους εσωτερικούς χώρους θα βρείτε μία βιβλιοθήκη, ένα εργαστήριο, ένα καφέ - μπαρ, εκθεσιακούς χώρους και χώρους συναυλιών, το ArtShop, ένα αμφιθέατρο και ένα θερινό σινεμά. 

 
 
 photo © Ioanna Nikolareizi via yatzer









photo © Ioanna Nikolareizi via yatzer 


 


 


Η διαδικασία της ανακαίνισης κράτησε 15 χρόνια αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό. Ελπίζω να έχω σύντομα την ευκαιρία να επισκεφθώ η ίδια αυτό το συναρπαστικό μέρος
Μπρορείτε να δείτε περισσότερα εδώ, εδώ, εδώ και εδώ


3 σχόλια:

Lyriel Bee είπε...

Το Ναύπλιο είναι μια πανέμορφη πόλη και νομίζω χρειαζόταν κάτι σαν το Φουγάρο -μου θύμισε λιγάκι τον Μύλο της Θεσσαλονίκης-. Από τις εικόνες φαίνεται φανταστικό, θα ήθελα πολύ να πιω εκεί ένα καδεδάκι και μετά γιατί όχι, ένα θερινό σινεμαδάκι!!
Καλό Σαββατοκύριακο :)

Taelia88 είπε...

Ουάου!!! Τι υπέροχη ανακαίνιση είναι αυτή;; Λογικό που κράτησε τόσο καιρό! Πραγματικά, έχω μείνει άφωνη!!!!
Να έχεις ένα υπέροχο σ/κο!!!
Φιλιά!!

Pelagie deParis είπε...

Όντως, συμφωνώ κι εγώ. Το Ναύπλιο είναι πολύ όμορφο. Είναι πολύ μακριά για μας στη Θεσσαλονίκη, όμως... Όταν είχα πάει, πριν από αρκετά χρόνια, δεν υπήρχε αυτό το συγκρότημα, αλλά όταν θα ξαναπάω θα το επισκεφτώ, γιατί φαίνεται πολύ καλόγουστο.