2 Απρ 2013

Καρφίτσες από τζιν και φόρμα

english text

Γεια χαρά σε όλους, έλειψα από το blog μου πολλές μέρες γιατί αφιερώνω χρόνο στο να ξαναοργανώσω το μαγαζάκι μου με τα υλικά χειροτεχνίας και να το σπρώξω ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό που θέλω να γίνει. Η άνοιξη έχει έρθει και εδώ που μένουμε είναι υπέροχη. Μου ξύπνησε την ελαφρώς νυσταγμένη μου διάθεση για projects οικιακής διακόσμησης. Ωστόσο το περασμένο Σάββατο ένιωσα μεγάλη όρεξη  να φτιάξω κάτι μικρό και γρήγορο για μένα, κάτι κοριτσίστικο να πηγαίνει με την λιακάδα.




  

Άνοιξα την μαγική μου ντουλάπα και έβγαλα ένα παλιό τζιν και ένα παλιό παντελόνι φόρμας (έχω τσάντες τέτοια) και αποφάσισα να φτιάξω μία καρφίτσα. Βρήκα ακόμη αυτό το χαριτωμένο ροζ ύφασμα με τα πουά και την άσπρη δαντέλα. 

   

Έκοψα έναν κύκλο από το ύφασμα της φόρμας και έναν από το τζιν. Χρησιμοποίησα το ζικ ζακ ψαλίδι για να κόψω τους κύκλους από το ροζ ύφασμα. Κάθε κύκλος ήταν ελαφρώς μικρότερος από τον προηγούμενο. Έκοψα επίσης τέσσερις ισομεγέθεις κύκλους από την δαντέλα.




 Έβαλα τον ένα κύκλο πάνω στον άλλον και τους στερέωσα με μερικές βελονιές στο κέντρο. 



 

Δίπλωσα κάθε κύκλο στα δύο και έραψα την γωνία τους ακριβώς πάνω στο κέντρο των κύκλων. 




Επειδή αυτό ήταν πολύ ράψιμο για μένα κόλλησα στο πίσω μέρος την καρφίτσα με κόλλα για ύφασμα.





Μόλις τέλειωσα ήθελα να κάνω και μία βραδινή αλλά όχι πολύ επίσημη καρφίτσα. Ξανάνοιξα την μαγική ντουλάπα και τράβηξα έξω μία μαύρη δαντέλα και ένα παλιό κουμπί. 


 


Έκοψα δύο κύκλους από το τζιν και την φόρμα και πλίσαρα την δαντέλα με έναν ελεύθερο τρόπο. Έπαιξα λίγο μέχρι να μου αρέσει το αποτέλεσμα. 




Έραψα την δαντέλα πάνω στους υφασμάτινους κύκλους και πρόσθεσα το κουμπί. Τέλειωσα κολλώντας την καρφίτσα στο πίσω μέρος.



6 σχόλια:

Unknown είπε...

Τι όμορφες καρφίτσες, τρελαίνομαι με τις φωτογραφίσεις σου! Έχω φτιάξει με τέτοια λουλούδια κολιεδάκια και έχουν γίνει πολύ γλυκά. Καλή επιτυχία με την αναδιοργάνωση!

Art4life είπε...

τέλειες οι καρφιτσούλες!!!!!!!
ειδικά η πρώτη είναι πιο κοντά στα γούστα μου....
ευχαριστούμε για τις οδηγείες κατασκευής!

Anastasia είπε...

Πολύ όμορφες ιδιαίτερα η πρώτη με το ροζ και το λευκό ύφασμα έγινε παιχνιδιάρικη και ανοιξιάτικη!Καλή συνέχεια στην αναδιοργάνωση σου!

Taelia88 είπε...

Τι όμορφες!!! Υπέροχες και οι δύο, αλλά η δεύτερη.. εξαιρετική!!! Μπράβο σου!! Και για την ιδέα και για την υλοποίηση!!!
Καλό μήνα και καλό βράδυ να έχεις!!!

Meeha Meeha είπε...

I saw this at the party, it looks fabulous! I love the grey calming the pink and the pop polka dots against the flirty lace!

Unknown είπε...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ!!!!!