12 Απρ 2013

Πειραγμένο Ikea: από ράφια για dvd σε αποθηκευτικό χώρο για καλλυντικά και άλλα

english text

Το σπίτι στο οποίο μετακομίσαμε το περασμένο καλοκαίρι έχει ένα μικροσκοπικό μπάνιο. Στην πραγματικότητα υπάρχει o χώρος που θα γίνει το μεγάλο μας μπάνιο αλλά δεν είναι έτοιμο ακόμη. Έτσι πρέπει να βολευτούμε με το μικρό προς το παρόν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν έχει καθόλου αποθηκευτικό χώρο.



 



Το κατάλαβα το βράδυ που μετακομίσαμε. Ως τότε μέναμε εδώ μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο για τις διακοπές και φέρναμε μόνο τα απαραίτητα καλλυντικά μαζί μας. Αλλά μετακομίζοντας εδώ για τα καλά έπρεπε να κάνω κάτι με τις τσάντες των πραγμάτων τέτοιου είδους που ήρθαν μαζί μας. Κατέβασα δύο ιδέες: πρώτον να χρησιμοποιήσω τον μικρό χώρο έξω απο το μπάνιο για να αποθηκεύσω τα σχετικά είδη. Σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαζόμουν κάτι αρκετά στενό ώστε να μπορέσει να στριμωχτεί στο ενάμισι τετραγωνικό μέτρο ανάμεσα στο μπάνιο και την κουζίνα, που περιλαμβάνει και τέσσερις πόρτες (καταλαβαίνετε τί εννοώ). Καθώς αναρωτιόμουνα ποιό από τα υπάρχοντά μας θα ταίριαζε, το μάτι μου έπεσε σε αυτή τη ραφιέρα για dvd της Ikea. Δεν θα την χρειαζόμασταν άλλο γιατί τα dvd θα πήγαιναν αλλού.

 


Η ραφιέρα αποδείχτηκε τέλεια για να φιλοξενήσει όλα τα μπουκαλάκια και τα σωληνάρια, αλλά πραγματικά ποιός θέλει να βλέπει αυτό το άσχημο θέαμα πολλές φορές την ήμερα;


  


Να λοιπόν τί έκανα (για να είμαι ειλικρινής εγώ και ο άντρας μου κάναμε):

Άνοιξα την μαγική μου ντουλάπα και βρήκα αυτό το ύφασμα που είναι βαμβακερό αλλά μοιάζει λίγο σαν λινάτσα λόγο του χρώματος και αυτό το κλαδάκι. Θυμάμαι τρία τέτοια κλαδάκια για χρόνια μέσα στη μαγική ντουλάπα μου, ήρθε ο καιρός να χρησιμοποιήσω ένα από αυτά επιτέλους! Είναι στιγμές σαν κι αυτήν που χαίρομαι τόσο πολύ που κρατάω τα πάντα γιατί "μπορεί κάποια μέρα να κάνω κάτι μ' αυτό".




Ανοίξαμε δύο τρύπες με τρυπάνι και βάλαμε σε αυτές δύο βιδωτά γαντζάκια. Είχαμε διαλέξει τα γαντζάκια ώστε να χωράνε μέσα το κλαδάκι. Χρειάστηκε να τα ανοίξουμε και λίγο με πένσα. 



Μετά έσκισα το ύφασμα με τα χέρια σε μακριές λωρίδες, δεν χρησιμοποίησα ψαλίδι γιατί ήθελα να ξεφτίσει. Τις έκανα τόσο μακριές όσο το μήκος από τα γαντζάκια στο πάτωμα συν 5 πόντους και τόσο φαρδιές ώστε τοποθετημένες δίπλα δίπλα να καλύπτουν όλη την μπροστινή πλευρά των ραφιών.




  


Πήρα μία λωρίδα και την δίπλωσα πάνω από το κλαδί έτσι ώστε σχεδόν 5 εκ. υφάσματος να βρίσκονται από την μπροστινή πλευρά. Έραψα ένα κουμπί για να το κρατήσω στη θέση του. Έκανα το ίδιο με όλες τις λωρίδες. 



 

Πρόσθεσα μερικά κουμπιά εδώ κι εκεί σαν διακοσμητικά και κόλλησα μερικά από αυτά τα υφασμάτινα λουλούδια με κόλλα για ύφασμα. 


  

Έτοιμο! 

 


Εσείς "πειράξατε" ποτέ κάτι από το Ikea? 

10 σχόλια:

blue cat είπε...

Eυρηματικό και όμορφο! Νομίζω σου αξίζει μία θέση στους χάκερς του ικέα http://www.ikeahackers.net/
:)

Xristina @ Dear e-diary είπε...

Συμφωνω με την Blue cat!

marileni είπε...

Καταπληκτική έγινε!!!!!!!!

Joan είπε...

μπράβοο!
πολύ όμορφο!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ όμορφο Τίνα μου! Μπράβο σας!

Rafalena είπε...

φοβερο!

φόρα είπε...

και γω μια σιντοθήκη μετέτρεψα κάποτε σε βιβλιοθήκη αφαιρώντας / προσθέτοντας και βεβαίως με τη βοήθεια ανδρός.. χα χα!
πέρα από την αλλαγή χρήσης του επιπλου σου πάντως η κουρτινούλα είναι πανέμορφη!

μπράβο κ απο μένα λοιπόν!

κατερινα είπε...

πολύ καλή αλλαγή...!!! Μπράβο και σε σένα και στον άντρα σου!!!αυτό θα πει re- purpose!!!

ArtiKats είπε...

Amazing Tina! Εκπληκτικη ιδεα!!! Και ποοοσο ομορφο βγηκε! :)

Tadpole Renu είπε...

Ευρηματικό και όμορφο!... φυσικά και έχω πειράξει, take a look here: http://tadpolerenu.blogspot.gr/2010/05/renewing-closet.html