28 Ιουν 2008

Mία ιδέα για μπομπονιέρες

Η βάπτιση το δεύτερου γιου μου ήταν την περασμένη Κυριακή. Αρχικά σκεφτόμουν ότι δεν ήθελα να φτιάξω τίποτα μόνη μου γιατί δεν είχα χρόνο και ήμουν κουρασμένη. Μετά όμως σκέφτηκα πως δεν ήταν δίκαιο, γιατί στον πρώτο είχα φτιάξει μόνη μου τις προσκλήσεις (μμμ, να ένα πιθανό μελλοντικό post) οπότε και ο δεύτερος άξιζε να έχει κάτι φτιαγμένο από τα χεράκια της μαμάς. Απλώς αποφάσισα να φτιάξω κάτι απλό και γρήγορο.
Αγόρασα λοιπόν αυτά τα έτοιμα βαμβακερά πουγκάκια σε γαλάζιο και εκρού και σατέν κορδέλα και κορδόνι σε δύο τόνους του κίτρινου.






Βρήκα και αυτά τα κρεμαστά ματάκια σε ένα μαγαζί με υλικά κοσμημάτων.






Όταν έβαλα μέσα τα κουφέτα μου άρεσε ο συνδυασμός αλλά κάτι έλειπε.






Μου αρέσουν τα μονογράμματα και αποφάσισα να φτιάξω μία ταμπελίτσα με ένα Ν για το Νικηφόρος, αλλά δεν ήθελα να βγει πολύ σοβαρό.

Έτσι σκάναρα αυτό το γαλάζιο πτι καρώ ύφασμα που είχα, το τύπωσα, έκοψα ένα μικρό παραλληλόγραμμο και κόλλησα στο κάτω μέρος ένα κομμάτι από την κίτρινη δαντέλα. Μετά σκάναρα πάλι το μικρό κολλάζ από πτι καρώ χαρτί και δαντέλα.






Έψαξα στο internet για μία παιδική γραμματοσειρά και βρήκα την Human Brown Eye που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ. Μετά ανέλαβε η φίλη μου η Μαρία που είναι γραφίστρια να κολλήσει ένα πορτοκαλί Ν πάνω στο σκαναρισμένο μου κολλάζ. Δεν χρειάζεται βέβαια να είσαι γραφίστας για να το κάνεις αυτό αλλά εγώ είμαι τελείως αναλφάβητη όσον αφορά το photoshop. Τα τύπωσα και τα έκοψα και κατέληξα με αυτά τα καρτελάκια








και τελικά με αυτές τις μπομπονιέρες.







Ελπίζω να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την ιδέα για να φτιάξετε τις δικές σας και θα ήθελα να δω και κάποιες φωτογραφίες.

3 σχόλια:

ingermaaike είπε...

It looks very cute!

karlita είπε...

really cute!!!

Ανώνυμος είπε...

Η λεπτομέρεια έκανε τη διαφορά!Να σας ζήσει!