25 Φεβ 2008

Η Ευρώπη και το Etsy




Σε ένα προηγούμενο post έγραψα για τοEtsy και την Ευρωπαϊκή Ομάδα (European Street Team). Ας εξηγήσω περί τίνος πρόκειται ακριβώς: Το Etsy θεωρητικά είναι ένα διεθνές site αλλά η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής έχει περισσότερο αμερικανικό χαρακτήρα. Έτσι κάποιοι Ευρωπαίοι καλλιτέχνες έφτιαξαν αυτήν την ομάδα προκειμένου να προωθήσουν τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα και να μάθουν στους διεθνείς και Ευρωπαίους αγοραστές ότι υπάρχει πολύ ταλέντο στην γειτονιά μας. Βεβαίως υπάρχουν πολλές άλλες ομάδες στο Etsy δημιουργημένες με διάφορα κριτήρια. Μπαίνοντας στην Ευρωπαϊκή Ομάδα γνώρισα πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους, γυναίκες θα έπρεπε να πω. Η ομάδα μας κυριαρχείται ολοκληρωτικά από γυναίκες, νομίζω ότι έχω συναντήσει μόνο έναν άντρα ως τώρα. Λοιπόν, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα είναι τόσο διασκεδαστικό. Συναντιόμαστε καθημερινά στο forum της ομάδας για να μιλήσουμε για αυτά που φτιάχνουμε, παιδιά, συζύγους, τον καιρό, ταινίες, παπούτσια, συνταγές, καλές ημέρες, κακές ημέρες, γι'αυτά και για εκείνα. Είναι παρηγορητικό να ξέρεις ότι υπάρχει κάποιος στην άλλη άκρη της Ευρώπης που περνάει τις ίδιες καταστάσεις με σένα και που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα με λίγες λέξεις. Τα πιο σοβαρά "business" θέματα, τα αφήνουμε για τις ζωντανές μας συζητήσεις κάθε 10 μέρες.


Από την αρχή εντυπωσιάστηκα με το πόσο ενεργή φαίνεται να είναι αυτή η ομάδα. Έχουμε όλοι καταλάβει ότι ο καλύτερος τρόπος να προωθήσουμε τα καταστήματά μας περνάει μέσα από την προώθηση της Ευρωπαϊκής Ομάδας σαν σύνολο. Το να φτιάχνουμε treasuries είναι το αγαπημένο μας παιχνίδι. Στα αγγλικά treasury σημαίνει ένα σύνολο από πολύτιμα πράγματα. Το Etsy δείνει την ευκαιρία σε πωλητές και αγοραστές να φτιάξουν μικρές συλλογές από 16 φωτογραφίες αγαπημένων τους αντικειμένων που πουλιούνται στο site. Και βεβαίως αρπάζουμε την ευκαιρία να προωθήσουμε ο ένας τον άλλον. Ακόμα και αυτοί που δεν έχουν τον χρόνο να φτιάξουν μία treasury κλικάρουν μετά μανίας σε αυτές που έχουν φτιάξει τα άλλα μέλη ώστε να τις βοηθήσουν να ανέβουν στην σειρά δημοτικότητας και να γίνουν πιο "ορατές". Είχα την τιμή να δω κάποια από τα χειροποίητα κοσμήματά μου σε treasuries φίλων Ευρωπαίων καλλιτεχνών, δύο από τις οποίες κατάφεραν να φτάσουν στην πρώτη σελίδα του Etsy. Πιστέψτε με, είναι κάτι πολύ σημαντικό και καθόλου εύκολο να συμβεί.

Ευχαριστώ Ευρωπαϊκή Ομάδα, χαίρω πολύ για τη γνωριμία.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το blog της EST και τα links στο blog μου για να βρείτε όμορφα χειροποίητα πράγματα από ταλαντούχους Ευρωπαίους.




3 σχόλια:

ingermaaike είπε...

Good start and keep it up I would say!

X by Leina Neima είπε...

Lovely blog you have - wish you lot of inspiration to keep it alive :)

glasfaden είπε...

Yes, treasuries are fun to make and a great opportunity and luck to get into the FP :) I admire you for keeping your blog in two languages!