11 Μαΐ 2010

Φτιάξε με υπολείμματα υφασμάτων

 english text

Αν ασχολείστε με τα χειροτεχνικά, πιθανότατα φυλάτε ένα σωρό από κομματάκια υφασμάτων στη ντουλάπα σας ακόμη κι αν δεν είστε εξπέρ στο ράψιμο. Και καλά κάνετε γιατί υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να φτιάξετε με αυτά και εδώ είναι κάποιες ιδέες: 

 Ένα εύκολο κολλιέ από υφασμάτινα μπαλάκια, μόνο ύφασμα και σύρμα. Μάθετε πώς  εδώ.




Στο  Make It and Love It θα μάθετε να φτιάχνετε αυτό το αρχικό γράμμα σε κάδρο που είναι τέλειο για ένα παιδικό δωμάτιο αλλά και για άλλα δωμάτια, ανάλογα με  το χρώμα και το σχέδιο του υφάσματος.



Αν έχετε μικροσκοπικά υπολείμματα υφασμάτων και είστε έτοιμοι να τα πετάξετε επειδή νομίζετε ότι είναι άχρηστα, μην το κάνετε μέχρι να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες που σας δείχνουν πώς μπορείτε να διακοσμήσετε ένα απλό μαξιλάρι.



Μικρές λωρίδες υφάσματος μπορούν να γίνουν ένα πον πον, τέλειο σαν εορταστική διακόσμηση ή σαν μόνιμο διακοσμητικό στοιχείο. Ακολουθείστε τις οδηγίες  εδώ.
 


Αυτά τα σουρωτά υφασμάτινα κυκλάκια ονομάζονται γιο γιο και θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα όμορφο στολίδι πάνω σε ένα μπλουζάκι, μία τσάντα ή τα μαλλιά σας. Είναι εύκολο να φτιαχτούν και η  Heather Bailey μας δείχνει πώς.



Αυτή είναι μία ωραία ιδέα. Αν έχετε μεγαλύτερα κομμάτια υφάσματος μπορείτε να φτιάξετε μία συλλογή από  υφασμάτινα "έργα τέχνης" για να διακοσμήσετε έναν τοίχο. Διαβάστε πώς μπορείτε να τα φτιάξετε στο Bella Dia.



Στο craftstylish βρήκα αυτά τα πολύ εύκολα και χαριτωμένα κοκκαλάκια για τα μαλλιά .



Δεν είναι υπέροχες αυτές οι μανσέτες-βραχιόλια; Προϋποθέτουν πιο προχωρημένες ραπτικές ικανότητες αλλά αξίζουν τον κόπο. Η JCasa δίνει ένα δωρεάν PDF για να τα φτιάξετε.



Και πάλι μια κατασκευή που δεν χρειάζεται ράψιμο: ένα μπουκέτο από υφασμάτινα λουλούδια για τις μέρες που δεν έχετε φρέσκα λουλούδια στο βάζο σας. Οι οδηγίες βρίσκονται στο Made.





Μία γιρλάντα με σημαιάκια είναι η πιο κατάλληλη διακόσμηση για μία γιορτή. Εδώ θα βρείτε την εκδοχή της Purl Bee.



Και βέβαια δεν πρέπει να πετάτε ποτέ τα φθαρμένα σας τζιν.Το ντένιμ θα προσθέσει  έξτρα στυλ στις δημιουργίες σας από υπολείμματα υφασμάτων. Κοιτάξτε τί εννοώ:


Ένα μαλακό βιβλιαράκι για μωρά. Επισκεφτείτε το Thimbly Things για να βρείτε τις οδηγίες.





 Ένα πρωτότυπο ζευγάρι σκουλαρίκια φτιαγμένο από κομματάκια  μεταξιού και ντένιμ από την Tomates d' Epingles.




Ένας τρόπος να οργανωθείτε με στυλ, που βρήκα στο  All Free Crafts.


Ελπίζω αυτή η ανάρτηση να σας έδωσε αρκετή έμπνευση για να δοκιμάσετε να φτιάξετε κάτι δικό σας  με υπολείμματα υφασμάτων.

7 σχόλια:

Asteri (Maria) είπε...

Πολύ ωραίες ιδέες!!!!!

antigoni είπε...

αχ βρε Τινα.... αμαν πια με αυτα που ανακαλυπτεις!!!!... εξοργιζομαι... ΤΕΛΕΙΑ!!!!

TinaA είπε...

Ευχαριστώ βρε παιδιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλά..έμεινα άφωνη απο αυτά που είδα, εκείνα τα λουλουδάκια μετο καλαμάκι..το μαξιλάρι υπέροχο..που τα βρίσκεις κορίτσι μου.

Ανώνυμος είπε...

έχεις να μου προτείνεις κάτι όμορφο για μπομπονιέρες με ύφασμα, έχω ένα ροζ τούλι και άσπρο διαφανές ύφασμα και άλλα διάφορα που δεν αρκούν για πολλές μπομπονιέρες όμως...για να ακούσω ιδέες!!! ευχαριστώ και σε χαιρετώ ..όχι πολύπλοκα πράγματα, η ραπτομηχανή μου είναι σπασμένη ..

TinaA είπε...

La Musa θα μπορούσες αντί για το κλασσικό πουγκάκι να το δέσεις σαν καραμέλα, δηλ. να το κάνεις ρολό και να το δέσεις στις δύο πλευρές διακοσμώντας με τα άλλα υλικά που έχεις. Θα μπορούσες να φτιάξεις και αυτά τα λουλούδια που δεν χρειάζονται ράψιμο και να σφιχτοδέσεις λίγα κουφετάκια σε ένα κομμάτι τούλι(όπως κάνουν τελευταία) κάτω από το λουλούδι πάνω στον μίσχο.

ArtyAnt είπε...

ενα κι ενα, γεματα εμπνευση! ευχαριστω!