30 Απρ 2012

Υπέροχες καλλιτεχνικές κούκλες


Παίζατε με κούκλες σαν παιδιά; Εγώ όχι και τόσο. Και τί έρχεται στο μυαλό σας όταν ακούτε την λέξη "κούκλα", μία ξανθιά Μπάρμπι ή μία κούκλα μωρό που κλαίει; Αυτές που σας δείχνω σήμερα είναι πολύ διαφορετικές. Είναι χειροποίητες, μοναδικές, σχεδιασμένες ως την τελευταία λεπτομέρεια, μέ πανέμορφα κουστούμια και πρόσωπα τόσο φυσικά και εκφραστικά που δυσκολεύεσαι να πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους. Ας γνωρίσουμε λοιπόν μερικούς δημιουργούς κούκλας μέσα από την δουλειά τους.

Christine Alvarado


 















 







6 σχόλια:

Taelia88 είπε...

Χωρίς να θέλω να μειώσω τη δουλειά των άλλων καλλιτεχνών, οι κούκλες της Maryna Bychkova είναι υπέροχες!! Όλες, όμως, όπως είπατε έχουν μία απίστευτη εκφραστικότητα, ειδικά αυτές της Marmite Sue! Και η δουλειά που έχει κάνει η Christine Alvarado με το βάψιμό τους είναι τρομερή!! Από την άλλη η Anastasia έχει το δικό της εντελώς στύλ (μου θυμίζει πολύ Tim Burton), υπέροχες και αυτές!! Τελικά δεν ξέρω ποιές να διαλέξω!! Καλή Πρωτομαγιά να έχετε και καλή εβδομάδα!

marileni είπε...

Εκπληκτικές όλες τους.Σε ευχαριστούμε που τις συγκέντρωσες...

Φανή είπε...

Έκανες πολύ ωραία επιλογή! Αλλά κι εγώ θα ξεχωρίσω τις κούκλες της Maryna Bychkova. Όταν τις είχα πρωτοδεί, έμεινα ώρες στις φωτογραφίες της. Και τις είχα στα μάτια μου για εβδομάδες! Η κοκκινομάλλα που διάλεξες είναι από τις πολύ αγαπημένες μου!

The moon and the yew tree είπε...

Εκπληκτική επιλογή! Είναι όλες τους μία και μία οι καλλιτέχνιδες που ανέφερες! Σε ευχαριστούμε γι' αυτό το ποστ, οι κούκλες είναι ένα είδος λίγο "περίεργο" ακόμη στην Ελλάδα... :)

Sof είπε...

Καλημέρα Τίνα! Πέρασε από το blog του SofaN να παραλάβεις ένα βραβείο που σε περιμένει!

Unknown είπε...

ΚΟΥΚΛΕΣ οι κούκλες...φαντάζομαι μόνο τί ωραίες φωτογραφήσεις μπορει να κάνει κάποιος με μια τέτοια κουκλα!!