5 Οκτ 2012

Πώς να φτιάξετε υφασμάτινα λουλούδια σε οργανικό στυλ

english text

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν πολύ ζεστό, λες και το καλοκαίρι βρισκόταν ακόμη εδώ, πήγαμε ακόμη και για μπάνιο. Αλλά χθές ήταν μία τελείως φθινοπωρινή ημέρα, ακριβώς όπως πρέπει να είναι οι μέρες τον Οκτώβρη, με σύννεφα και δροσερό αέρα ακόμα και μερικές σταγόνες βροχής, πράγμα που με έβαλε στην διάθεση να φτιάξω κάτι. Έτσι σκέφτηκα αυτό το λουλούδι σε οργανικό στυλ.






Αν θέλετε να τα φτιάξετε κι εσείς θα χρειαστείτε:

Ύφασμα από φυσικές ίνες, βαμβάκι ή λινό. Η λινάτσα επίσης θα ήταν τέλεια. Εγώ χρησιμοποίησα ένα βαμβακερό ύφασμα με χοντρή ύφανση.

Έναν φελλό. 

Λίγο φυσικό σχοινί, εγώ είχα σε δύο χρώματα.  

Πιστόλι κόλλας.

Αυτό το πατρόν.




Όπως βλέπετε σχεδίασα το πατρόν με το χέρι αφού είμαι τελείως ανίκανη να σχεδιάσω στον υπολογιστή, αλλά ήταν πολύ ευχάριστο να φύγω για λίγο από την οθόνη και να πιάσω χαρτί και μολύβι.  

Θα χρησιμοποιήσετε λοιπόν το πατρόν για να κόψετε το ύφασμα δύο φορές. Λίγο ξέφτισμα είναι επιθυμητό στην περίπτωσή μας. Αν το ύφασμά σας δεν έχει ξεφτίσει με το κόψιμο κάντε το να ξεφτίσει.




Χρησιμοποιείστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τον φελλό σε φέτες.






Κόψτε δύο μικρά κομμάτια από το σχοινί, περίπου 3cm.






Τώρα θα πρέπει να ανοίξετε μία μικρή τρύπα στο κέντρο του κομματιού του φελλού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι. Η τρύπα πρέπει να είναι τόσο μεγάλη ώστε να μπορούν να μπουν μέσα τα δύο κομμάτια του σχοινιού.






Χρησιμοποιείστε την οδοντογλυφίδα για να σπρώξετε τα σχοινάκια μέσα στην τρύπα μέχρι να εμφανιστούν στην άλλη πλευρά ή τουλάχιστον να στριμωχτούν σφιχτά μέσα της.

 


 Τοποθετείστε τα δύο κομμάτια υφάσματος το ένα πάνω στο άλλο.





Ξεχωρείστε τις ίνες από τα σχοινάκια και πιέστε στην μέση ώστε να ανοίξουν.





 Τώρα το μόνο που χρειάζεστε είναι δύο σταγόνες ζεστής κόλλας, μία ανάμεσα στα δύο κομμάτια υφάσματος και μία στο πίσω μέρος του φελλού που θα το κολλήσετε στο κέντρο του λουλουδιού.





 Το λουλούδι σας σε οργανικό στυλ είναι έτοιμο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε οτιδήποτε θέλετε.




 Εγώ έχω κάτι υπόψη μου. Θα σας το δείξω σε επόμενη ανάρτηση.

4 σχόλια:

Maro Oikonomou είπε...

Τίνα το blog σου είναι υπέροχο! Ευχαριστώ που συμμετείχες στο Link party μας! Χαίρομαι που ανακάλυψα ένα τόσο καλοφτιαγμένο blog!

TinaA είπε...

Χαίρομαι πολύ που σ'αρέσει!

Φανή είπε...

Πανέμορφο το λουλούδι σου, τόσο λιτό! Και το tutorial πραγματικά πολύ κατατοπιστικό. Όταν θα χρειαστώ λουλούδι, σίγουρα θα σε επισκεφτώ ξανά!
{Fan, όπως λέμε sofan!}

Craft Fairies είπε...

Σε ευχαριστούμε πολύ για το tutorial!Δεν τα χορταίνουμε ποτέ!