6 Δεκ 2012

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: αστέρια με παγιέτες

english text

Τα γυαλιστερά, αστραφτερά πράγματα πηγαίνουν χέρι χέρι με την εορταστική περίοδο κι έτσι αποφάσισα να φτιάξω ένα ζευγάρι ασημένια αστέρια, να τα ταιριάξω με τα ντυτά μου μπουκάλια και να τα χρησιμοποιήσω μαζί για να διακοσμήσω το τζάκι μου.
Να πώς τα έφτιαξα:

Διάλεξα ένα σχέδιο αστεριού που μου άρεσε από το ίντερνετ και έκοψα δύο αστέρια σε χοντρό χαρτόνι.






Χρησιμοποίησα έναν ασημί μαρκαδόρο της Krylon για να βάψω τα αστέρια ασημιά και μετά άπλωσα κόλλα λίγο λίγο, καλύπτοντας ένα μικρό κομμάτι κάθε φορά. Η κόλλα πρέπει να έχει σαν βάση το νερό, διαφορετικά θα διαλύσει το μελάνι από κάτω.





Χρησιμοποίησα μία οδοντογλυφίδα για να με βοηθήσει να τοποθετήσω τις παγιέτες μία μία πάνω στην κόλλα, προσπαθώντας να μην αφήνω κενά, τουλάχιστον μεγάλα.

 


Έβαψα ασημιά δύο ξύλινα σουβλάκια και τα κόλλησα γερά με θερμόκολλα στην πίσω πλευρά των αστεριών.

 


Κάλυψα το κολλημένο τμήμα από το σουβλάκι με ένα κομμάτι χαρτοταινία, κάλυψα όλη την πίσω πλευρά του αστεριού με κόλλα και πασπάλισα με ασημόσκονη.




Χρησιμοποίησα δύο είδη παγιέτες, λευκό-ασημί και σκούρο γκρι - ασημί. Αν και δεν φαίνεται καλά στην φωτογραφία, η αντίθεσή τους είναι δείχνει πολύ ωραία. Τα μπουκάλια ήταν πιο ψηλά από τα ξυλάκια κι έτσι τα κάρφωσα σε κομμάτια φελιζόλ για να προσθέσω ύψος.







4 σχόλια:

το χειρότεχνο είπε...

πολυ ομορφα κ λαμπερααα

Λαμπρινή είπε...

Άμα σου πω ότι το πρωί που τα κοίταζα δεν κατάλαβα ότι ήταν παγιέτες...
Είναι πανέμορφα,θα τα φτιάξω!Αχ, δεν τελειώνω μ'αυτήν την λίστα που έχω μπροστά μου κι όλο προσθέτω..!!!
Ευχαριστούμε για τις οδηγίες.

TinaA είπε...

Λαμπρινή όντως στις φωτογραφίες δεν φαίνονται, νομίζω ότι είναι πολύ πιο ωραία στην πραγματικότητα.

Vaya είπε...

Εκπληκτικά! Βέβαια μου άρεσε πολύ η όλη διακόσμηση του τζακιού που είδα προχθές αλλά δεν ήξερα οτι και τα αστεράκια τα έφτιαξες εσύ.Τελικά πολλά πράγματα μπορούμε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας και να μην είναι πανάκριβα.Ευχαριστούμε!