31 Οκτ 2013

Τα απομεινάρια μιας ντουλάπας μέρος 2ο: ο καθρέφτης

english text

Γεια χαρά σε όλους!

Με τον καιρό να είναι σαν καλοκαιρινός ειδικά τα πρωινά, ομολογώ ότι δεν νιώθω καθόλου έμπνευση για φθινοπωρινή διακόσμηση.

Αντί γι' αυτό θα σας δείξω έναν καθρέφτη  που έφτιαξα από μια πόρτα παλιάς ντουλάπας πριν από κανά δυο μήνες. Δεν είναι ένα πλήρες tutorial, περισσότερο μία ανάρτηση "πριν και μετά" με μερικές συμβουλές. Μόνο που ξέχασα να βγάλω φωτογραφίες του "πριν". 





Ευτυχώς είχα αναρτήσει φωτογραφίες της πόρτας διακοσμημένης πασχαλινά , μπορείτε να την δείτε εδώ. Αυτή η πόρτα είναι ότι έμεινε από μια παλιά ξύλινη ντουλάπα που βγάλαμε από το υπόγειο σε αρκετά άσχημη κατάσταση. Το άλλο κομμάτι που σώθηκε είναι αυτό.

Βρήκα αυτό την παλιά εικόνα ποδηλάτου στην The vintage fairy (όπου κι εσείς μπορείτε να βρείτε άπειρα vintage καλούδια) και το τύπωσα σε ένα φωτοτυπάδικο. Ο λόγος που δεν το τύπωσα στον δικό μου inkjet εκτυπωτή είναι ότι ήθελα να αποφύγω να τρέξει το μελάνι κατά την διαδικασία που είχα σκοπό να ακολουθήσω.




Ήθελα να κάνω το κάτασπρο χαρτί  (όχι και τόσο άσπρο στην φωτογραφία) να μοιάζει παλιό. Έτσι έφτιαξα ένα δυνατό τσάι και μούλιασα με αυτό το χαρτί με ένα πινέλο. Προσπάθησα να μην το κάνω ομοιόμορφα, αντίθετα δημιούργησα πιο σκούρους λεκέδες εδώ κι εκεί.




Επίσης πασπάλισα σε μερικά σημεία στιγμιαίο καφέ με τα δάχτυλα.





Το άφησα να στεγνώσει και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμουνα.




Η πόρτα της ντουλάπας είχε πάει ήδη σε έναν τζαμά που έκοψε και κόλλησε έναν καθρέφτη στο κάτω τμήμα της. Άπλωσα κόλλα σε όλη την επιφάνεια του πάνω πλαισίου, κόλλησα την εικόνα μου και την κάλυψα με δύο χέρια ακρυλικό βερνίκι νερού, το είδος που χρησιμοποιούμε στο ξύλο.

 

Για λίγο καιρό δεν μπορούσα να αποφασίσω αν μου άρεσαν οι πτυχές που δημιουργήθηκαν ή όχι αλλά κατέληξα ότι υποστηρίζουν τέλεια το στυλ που ήθελα να επιτύχω. Κρεμάσαμε τον καθρέφτη στον τοίχο της εισόδου, είναι περισσότερο διακοσμητικός παρά λειτουργικός αφού μπορούμε να δούμε μόνο τα σώματά μας (μόνο τα παιδιά μπορούν να δουν και τα κεφάλια τους, καμιά φορά είναι καλό να είσαι κοντός) αλλά προσθέτει φως και βάθος στον χώρο και ακριβώς αυτή την παλιά, φθαρμένη αίσθηση που ήθελα γι' αυτό το σημείο.

17 σχόλια:

Joan είπε...

είναι τέλειο κ δημιουργικότατο!! ;)

peacequiethere.blogspot.gr

marileni είπε...

Έγινε απίθανος!!!!!!!!!!!!!!!!!!

linaaaap είπε...

Έχω ξετρελαθεί! Πανέμορφο από την κορυφή ως τα νύχια!

stylencritics είπε...

Εξαιρετική η ιδέα σου όπως και το αποτέλεσμα.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το τρικ με το καφέ!

___ είπε...

Το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!

Rena Christodoulou είπε...

ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ!!!!!

Μαρία είπε...

Πολύ όμορφο αποτέλεσμα!

Plyto είπε...

Είναι τελειος!!!Δημιουργική όπως πάντα Τίνα!!!! Φιλάκια

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Δεν έχω λόγια. Στην αρχή νόμιζα οτι ειναι φωτογραφία απο μεγάλο περιοδικό διακοσμησης. Πραγματικα συγχαρητήρια έχεις πολυ καλο γούστο

joanna_ARTbyJWP είπε...

Φανταστική δημιουργία ! Πολύ επαγγελματικό αποτέλεσμα ! Καλή σου μέρα !

Mouse Stitches Handmade είπε...

Άψογο! Μπράβο σου! Έχεις βραβειάκι στο http://mousestitcheshandmade.blogspot.gr/ !

Lyriel Bee είπε...

Είναι υπέροχος ο καθρέφτης-πόρτα! και ας μη μπορείτε να δείτε τα κεφάλια, άξιζε τον κόπο γιατί έδειξε φανταστικά στον τοίχο -του οποίου παρεμπιπτώντως μου αρέσει πολύ το χρώμα :) Καλή Κυριακή Τίνα!

Maria Naka είπε...

Σου έχω μία πρόσκληση πέρνα από μένα όποτε μπορέσεις!Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίθανος ο καθρέφτης αλλά ταιριάζει και με το εξίσου απίθανο σπίτι σου, απ' όσο βλέπω μέσα από αυτόν!
Αλήθεια το χρώμα στους τοίχους ποιο είναι;
Κατερίνα

TinaA είπε...

Το χρώμα είναι της βιβεχρώμ αλλα δυστυχώς δεν έχω κρατήσει νούμερο. Πάντως είναι πιο θερμό από αυτό που φαινεται στην φωτογραφία, εγώ το λέω τσιμεντί.

Ανώνυμος είπε...

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση, θα το ψάξω,
Κατερίνα

Μ' αρέσει είπε...

Εξαιρετική κατασκευή! Ιδιαίτερα η διαδικασία της εκτύπωσης - παλαίωσης της εικόνας.