22 Ιαν 2013

Πήγα στην Χειροτέχνικα

english text

Την Κυριακή το απόγευμα, πέρασα δύο ωρίτσες στην Χειροτέχνικα, μία έκθεση αφιερωμένη στη χειροτεχνία,  που οργανώθηκε για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα από το ftiaxto. Το μέρος, The Hub, ένα παλιό βιομηχανικό κτίριο, ήταν πολύ ωραίο αλλά αποδείχτηκε μικρό για τα πλήθη που επισκέφτηκαν την έκθεση. Δεδομένου ότι η Χειροτέχνικα φιλοξενήθηκε την περασμένη φορά σε μικρότερο χώρο, συμπεραίνουμε ότι ούτε οι διοργανωτές περίμεναν τέτοια επιτυχία.







Οι εκθέτες ήταν προμηθευτές υλικών χειροτεχνίας, εργαστήρια χειροτεχνίας, εκδότες με βιβλία για χειροτεχνία. Δεν εντυπωσιάστηκα πολύ από του εκθέτες με την έννοια ότι ως κάποιος που περνάει πολλές ώρες online κυνηγώντας ιδέες και υλικά χειροτεχνίας τους ήξερα λίγο πολύ όλους. Έκανα ωστόσο μία ανακάλυψη ενός κατασκευαστή μεταξωτών κορδονιών που είχε ξεφύγει της προσοχής μου και με έκανε πολύ χαρούμενη με αυτά που παράγει. Ελπίζω ότι μελλοντικά περισσότεροι Έλληνες προμηθευτές θα είναι πρόθυμοι να πάρουν μέρος στην Χειροτέχνικα. Φαντάζομαι ότι διστάζουν να συμμετάσχουν σε έκθεση άλλη από τις γνωστές εμπορικές που γίνονται στα μεγάλα εκθεσιακά κέντρα. Το ελπίζω γιατί η τάση του crafting στην Ελλάδα γίνεται όλο και δυνατότερη.

Γενικά η έκθεση ήταν καλά οργανωμένη με διάφορα σεμινάρια χειροτεχνίας να γίνονται σε όλη την διάρκειά της και live streaming για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν. Νομίζω ότι η Χειροτέχνικα έχει ένα σπουδαίο μέλλον μπροστά της, τα κορίτσια του ftiaxto δείχνουν να έχουν σχέδια και να είναι παθιασμένες με το crafting.

 


 


   



 Erial 





 



6 σχόλια:

το χειρότεχνο είπε...

πρεπει να ηταν ωραια εμπειρια!!! κριμα που ειναι μονο στην αθηνα κ δεν εχουμε προσβαση ολοι

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Ωραία που πήραμε μια γεύση μιας και είμαστε πλέον τόσο μακρυά!

Zoe είπε...

Να! Μόνο για κάτι τέτοια, λυπάμαι που έφυγα από την Αθήνα!!
Όμως κι εμείς εδώ στην επαρχία, προσπαθούμε αρκετά, να οργανώνουμε ομάδες!!!
Στα Γιάννενα, έχουμε δημιουργήσει τους Lake Crafters, ομάδα 70 περίπου χειροτεχνών με φαντασία και στόχους!!
Πολύ ωραία ιδέα η Χειροτέχνικα (στα υπ' όψιν)!! ;)

TinaA είπε...

Zoe πολύ χαίρομαι που έχετε οργανωθεί.

Ανώνυμος είπε...

Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add
to my blog that automatically tweet my newest twitter updates.
I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.
Feel free to surf my website ... immobilienalanya.net

Ανώνυμος είπε...

Ήμουν και εγώ εκεί :) Πήγα και Σάββατο και Κυριακή ελπίζοντας ότι θα βρω κάποια ώρα που να έχει λιγότερο κόσμο αλλά μάταια. Με ενόχλησε ο πολύς κόσμος (θα ήθελα να είναι σε μεγαλύτερο χώρο) αλλά από την άλλη χάρηκα πολύ που είδα τόσο κόσμο να ενδιαφέρετε για το crafting. Για τα workshops θα τα δώ on-line γιατί η αίθουσα ήταν πάντα πολύ γεμάτη. Ωραία ανταπόκριση πάντως :)